Selecteer een pagina

Katten uit je tuin houden

16 sep 2023

De eerste verdedigingslinie om katten uit je tuin te houden, is ervoor zorgen dat je grenzen goed zijn afgebakend. Als er gaten in je omheining zitten, zorg er dan voor dat je die blokkeert om lage toegang te voorkomen. Katten zijn erg behendige dieren en kunnen erg hoog springen. Normaal gesproken kunnen ze over een hek springen en daarom moet je ook investeren in touw of strak draad aan de bovenkant.

Als een kat je tuin is binnengedrongen, kan het moeilijk zijn om hem eruit te krijgen. De meeste mensen kiezen voor honden, simpelweg omdat honden een hekel aan katten hebben. Er zijn verschillende hondenrassen die helemaal niet van katten houden, zoals pitbulls en Dobermans. Katten zijn compleet bang voor deze rassen en zullen vluchten als ze ze in de buurt zien.

Alle katten hebben ook een hekel aan water. Als je een kat in je tuin ziet, krijg je hem bijna altijd weg met water. Het enige wat je nodig hebt, is een emmer water of een gerichte spuit met een tuinslang om hem weg te jagen. Nadat je de kat een paar keer met water hebt geslagen, zou hij de hint moeten krijgen om niet meer terug te komen. Als hij terugkomt, kun je hem gewoon besproeien of meer water over hem heen gooien tot hij het doorheeft.

Je planten beschermen is een ander verhaal. Mottenballen zouden erg effectief zijn, omdat katten niet van de geur houden. Je kunt mottenballen gebruiken rond je planten, borders of zelfs langs de schutting. Er zijn ook andere insectwerende middelen die je kunt gebruiken, zoals cayennepeper, tabak, lavendelolie, citronellaolie, mosterdolie en zelfs citroengrasolie.

Als je naar je plaatselijke bouwmarkt of gazonwinkel gaat, kun je sproeiers met bewegingsdetectie vinden. Ze werken geweldig om katten uit je tuin te houden. Als je het sproeisysteem installeert en er komt een kat in het gebied, dan zal de detector de aanwezigheid van de kat opmerken en onmiddellijk een waterstraal afvuren die de kat zal verdoven. In de meeste gevallen is er maar een paar keer blootstelling aan de sproeier nodig voordat een kat leert om uit dat gebied weg te blijven.

Geluidsapparaten met hoge frequenties zijn ook een geweldige manier om katten af te schrikken, hoewel ze niet vervelend zijn voor mensen. Er zijn verschillende modellen, zoals die de hele tijd aan blijven en die bewegingsgevoelig zijn. Om dit soort apparaten te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat het model dat je hebt sterk genoeg is om het hele gebied te bestrijken. Als het model dat je gebruikt sterk genoeg is om je hele tuin te bedekken, zou het voldoende moeten zijn om ongewenste dieren af te schrikken.

Je kunt ook commerciële afweermiddelen gebruiken. Commerciële insectwerende middelen gebruiken geuren om katten weg te houden en moeten niet worden gebruikt in de buurt van voedselgewassen. Door hun hoge gehalte aan chemicaliën kunnen commerciële insectwerende middelen je gewassen vervuilen. Je kunt ze vinden in je plaatselijke warenhuis, met verschillende soorten om uit te kiezen, waarvan er veel ook andere dieren uit je tuin weren.

Als je een tuin hebt, kan het heel vervelend zijn als katten en andere dieren besluiten om van je tuin hun thuis te maken. Als je voet bij stuk houdt en je steentje bijdraagt, kun je voorkomen dat ze je tuin of je gewassen lastigvallen. Zodra je de grenzen rond de tuin hebt afgebakend, moet je eerst proberen water te gebruiken. Als water niet lijkt te werken, kun je kijken naar een andere methode, zoals commerciële insectwerende middelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *