Selecteer een pagina

Je kat een pil geven

16 sep 2023

Een kat een pil geven kan een nachtmerrie zijn. Geen enkele kat wil iets door zijn strot geduwd krijgen en hij zal zich er met hand en tand tegen verzetten. Hoewel de meeste katten klein van stuk zijn, zou je er versteld van staan hoeveel kracht ze eigenlijk hebben. Er zijn manieren om je kat zijn pillen te laten innemen, die we hieronder behandelen.

De makkelijkste manier om een kat een pil te geven is door de kracht tot poeder te vermalen door het tussen twee lepels te leggen. Zodra de pil poeder is, meng je hem met wat nat kattenvoer. Katten die gewend zijn droog kattenvoer te eten, zullen het natte voer zien en het zien als een traktatie. Ze zullen het normaal gesproken opeten, zich er niet van bewust dat ze net hun medicijn hebben ingenomen.

Als het medicijn in capsulevorm is, hoef je alleen maar de capsule los te wrikken, het medicijn over wat natvoer te strooien en het aan je huisdier te geven. Als het voedsel ook de pil bevat of als je huisdier ziek is, is de kans groot dat hij het niet eet. In dat geval moet je kijken naar een piller voor huisdieren. Je kunt deze handige apparaten bij je dierenarts krijgen. Het zijn plastic staafjes die de pil vasthouden totdat je op een plunjer drukt. Als je er een krijgt, moet je altijd een lange nemen met een zachtere punt.

Als je je pistool krijgt, moet je dierenarts je laten zien hoe je het gebruikt. Het moeilijkste aan het pistool is om je kat zijn bek te laten openen. Het pistool zal de pil min of meer in de bek van de kat schieten, en door zijn keel. Je moet hem stevig vasthouden om ervoor te zorgen dat hij zich niet loswrikt. Zodra je zijn bek open hebt, moet je de trekker overhalen en het pistool snel wegtrekken. Nadat de pil is ingebracht, moet je je kat een traktatie geven.

Als je het niet prettig vindt om het pistool te gebruiken, kun je altijd proberen om je kat zijn pillen met de hand te geven. Om het op deze manier te doen, moet je je kat stilhouden en zijn mond openen met je hand. Zodra je zijn bek open hebt, moet je op de achterkant van zijn keel mikken en de pil erin gooien. Zodra de pil in zijn bek zit, moet je zijn bek sluiten met je hand en even dichthouden. Op deze manier zal je kat de pil doorslikken als hij dat nog niet heeft gedaan.

Als bovenstaande technieken niet werken, kun je altijd naar de apotheek gaan om een gel of vloeistof met een smaakje te laten maken met de medicijnen van je kat. Je moet dit wel als laatste redmiddel gebruiken, omdat het duur kan worden.