Selecteer een pagina

Dingen die je moet weten voordat je je kat fokt

16 sep 2023

Het aantal katten in de Verenigde Staten alleen al is ongelooflijk. Bijna alle experts zullen je vertellen dat je je kat moet steriliseren in plaats van fokken. Wat experts ook zeggen, veel mensen willen graag een nestje kittens van hun kat. Voordat je besluit om met je kat te fokken, zijn er een paar dingen waar je over na moet denken.

Het eerste wat je moet weten is dat het fokken van katten tijd kost. De komende twee maanden nadat het nestje geboren is, moet je de omgeving dagelijks schoonmaken. Je moet ook goed op de kittens letten en goed in de gaten houden hoe ze zich ontwikkelen. Als je van plan bent om een nestje katten te fokken, zul je voor weinig anders tijd hebben.

Voor het fokken van katten heb je ook veel ruimte nodig. Als je een klein appartement hebt, kun je beter niet proberen om een kat te fokken. Je moet er ook zeker van zijn dat je familie het ermee eens is, want het is niet goed voor de kittens als je ze opsluit. Houd in gedachten dat kittens graag dingen zien; ze zullen uiteindelijk ook je hele huis doorzoeken.

Het fokken van katten vereist ook een zekere mate van verantwoordelijkheid. Je moet altijd een plan van aanpak hebben, inclusief een thuis voor de kittens die je niet van plan bent te houden. Houd in gedachten dat dingen kunnen veranderen, iemand die een kat wilde, kan van gedachten veranderen als het nest eenmaal geboren is. In dat geval moet je beslissen of je een kitten dat geen thuis heeft wel of niet kunt houden.

Fokken vereist ook enige opvoeding. Je moet voorbereid zijn op eventuele problemen onderweg en op wat er tijdens de geboorte gebeurt. Van het doorknippen van navelstrengen tot een vroegtijdige bevalling, je moet goed voorbereid zijn. Je moet ook de juiste benodigdheden hebben en weten hoe je moet handelen in het geval van een keizersnede. Je moet ook weten wat je drachtige katten te eten moet geven, want hun dieet is erg belangrijk als je gaat fokken.

Fokken kost ook geld, want kittens kosten veel meer geld dan je misschien denkt. Het voer is niet het enige dat duur is, want ook de dierenartsrekeningen kunnen duur worden. Zelfs als je de hele zwangerschap doorkomt zonder naar de dierenarts te gaan, heb je nog steeds ontwormings- en vaccinatiemedicijnen nodig.

Kortom, er is veel om over na te denken als het om fokken gaat. Als je je zinnen erop hebt gezet en je wilt gaan fokken, moet je er zeker van zijn dat je de juiste kennis hebt en alles wat je van tevoren nodig hebt. Je moet altijd klaar zijn voor alles wat met fokken te maken heeft – en je voorbereiden op het ergst mogelijke scenario.